Kivirähk: sotsid on keerulises seisus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Sotsioloog Juhan Kivirähk ütles intervjuus Kuku raadiole, et erakonnale uute juhtide valimist kaaluvad sotsiaaldemokraadid on keerulises seisus - riigi tasandil on nad valitsusest väljas, Tallinnas on Keskerakonna töövarjud ja liitumine Rahvaliiduga ebaõnnestus.

Kivirähk selgitas, et Eesti poliitika on must-valge ja vastanduv. Valijad ei tea praegu, kelle poolt või kelle vastu sotsid on.

Kivirähk lisas, et meie poliitika on ka väga liidrikeskne - on Edgar Savisaar ja Andrus Ansip ning ka Mart Laar suudab silma paista. Ilmselt on paljudel sotsidel küsimus, kes suudaks sotside seast debattidel nende meestega võrdväärselt esineda.

Kivirähk leidis veel, et sotside igavene viga on see, et nad loodavad valijate mõistlikkusele ja ratsionaalsusele, valija ootab aga verd ja kaklust.

Augusti lõpus kogunev Sotsiaaldemokraatide volikogu otsustab, kas valida oktoobri keskel toimuval üldkogul erakonnale uued juhid. Valmisolekust esimeheks kandideerida on teatanud nii erakonna praegune juht, Tallinna abilinnapea Jüri Pihl kui ka partei juhatuse liige, riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles