Rahvaliidu peasekretäri lööjale mõisteti üldkasulik töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvaliidu peasekretäri rusikaga näkku löönud Jossif Eidelkindi suhtes algatatud kriminaalasi lõpetati oportuniteediga, mehele mõisteti 40 tundi üldkasulikku tööd.

«Võttes arvesse asjaolu, et kannatanule vigastusi tekitatud ei ole ning valu taandus lühikese aja järel, võib jõuda järeldusele, et kahtlustatava süü ei ole suur,» põhjendas Põhja ringkonnaprokurör Natalia Miilvee. Samuti on Eidelkind varem kriminaalkorras karistamata.

«Avalik menetlushuvi menetluse jätkamiseks puudub reeglina, kui isiku süü ei ole suur,» märkis prokurör lisades, et seetõttu lõpetati kriminaalmenetlus otstarbekuse tõttu.

Samas kohustas ringkonnaprokurör Jossif Eidelkindi tegema 40 tundi üldkasulikku tööd kolme kuu jooksul, ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik. Selle aja jooksul on Eidelkind ka kriminaalhooldaja käitumiskontrolli all.

Rahvaliidu Tallinna linnaühenduse liige ärimees Jossif Eidelkind lõi maikuus pärast erakonna iseseisvana jätkamise pooldajate korraldatud pressikonverentsi partei peasekretäri ajakirjanike ees rusikaga näkku. Eidelkind põhjendas seda isikliku solvangu eest tasumisega, sest oli häiritud Eesti Päevalehes ilmunud artiklist, milles mees seoses Rävala 8 afääriga Eidelkindi mainis.
 

Copy
Tagasi üles