Reformierakondlased küsivad hüvitist kütuse ja mobiilikõnede eest

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna õhupall.
Reformierakonna õhupall. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu suurima fraktsiooni – Reformierakonna saadikud oma kuluhüvitiste järgi ei käi lähetustes ega korralda vastuvõtte, vaid räägivad peamiselt telefoniga ning kallavad kütust autopaaki.


Oma selle aasta suurima kulutuse kütusele tegi juulikuus Ene Kaups, kes palus hüvitada 4323 krooni. Varem on tema kütusehüvitised olnud 1000-2000 krooni väiksemad. Suvekuudel pole Kaups enam küsinud hüvitist sõiduki üürimise eest.

Erik Salumäe on aasta algusest esitanud sõidukulude kompenseerimiseks täpselt hüvitamisele kuuluva summa, jagades seda sõiduki üüri, kütuse ja aeg-ajalt ka muude sõidukulude vahel.

Ka Hannes Astok on mais, juunis ja juulis võtnud kuluhüvitistena kõik mis võimalik. Astok juunis kütusekulusid ei esitanud, selle eest küsis ta suuremat hüvitist mobiilikõnede eest (2410) ja andmeside eest (1513). Astokile on märtsis hüvitatud ka reformierakondlastest kõige suurem esindus- ja vastuvõtukulu – 3900 krooni.

Mati Raidmal jäi vaid jaanuaris kogu kuluhüvitis välja võtmata, sealt alates on ta aga palunud kõik sõidukuludena hüvitada.

Lauri Luik on sel aastal kahel kuul jätnud kulutamata paarsada krooni vähem kui hüvitamiseks ette nähtud.

Leino Mägi kuluhüvitiste tabelist torkab silma maikuu, kus ta on palunud ligi 5000 krooni eest hüvitada sõiduki üüri (teistel kuudel on sel real null), ligi 3000 krooni kütuseraha, 2079 krooni eest mobiiliarveid ja ka kahe krooni ja 97 sendi eest andmeside.

Harri Õunapuu kulutab iga kuu üle 5000 krooni kütuse ostmiseks ja palub selle ka alati hüvitada. Kuna jaanuaris tal kulusid ei olnud, siis sealt kulutamata jäänud summa on ta jaganud hilisemate kulutuste katteks.

Igor Gräzin on seitsme kuuga jätnud kulutamata 60 krooni lubatust, temal kulus juulis võrdselt ligi 2500 krooni nii kütusele kui mobiiliarvetele.

Kuigi Jaanus Rahumägi juulis kütust hüvitada ei lasknud, kulutas täpselt ettenähtud summa mobiili ja andmeside abil.

Robert Antropov tõstis juulis kulutusi kütusele, kui juunis palus ta hüvitada 3694 kütusekrooni, siis juulis 4336.

Mai, juuni ja juuli on Silver Meikarile olnud tankimiseks varasemast tihedamad, sest neil kuudel on hüvitus küündinud 3700 kroonini.

Taavi Rõivas on alates aprillist viinud riigikokku palveid hüvitada täpselt ettenähtud summa, temagi kulud on peamiselt sõidule ja mobiilile.

Ligi kroon ehk 98 senti on kulutamata jäänud Urmas Klaasil.

Kõige rohkem on kulutamata jätnud riigikogu aseesimees Keit Pentus, tema võiks praeguse seisuga hüvitisi küsida 28 311 krooni eest. Pentus on üks väheseid reformierakondlasi, kes on saanud hüvitist lähetuskulude eest – aprillis 5500 krooni. Temale lisaks on lähetuskulusid märkinud Tõnis Kõiv – seda märtsis 300 krooni eest.

Palju hüvitist ei ole küsinud ka Tatjana Muravjova, kellel on ees 24 850 krooni. Maikuus on Murajovale hüvitatud esindus- ja vastuvõtukulusid 491 krooni eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles