Keskfraktsiooni juuni ja juuli möödusid esinduskuludeta

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupall
Keskerakonna õhupall Foto: Silja Kaigu

Kui paljud riigikogu keskfraktsiooni 28 liiget on lasknud igal kuul hüvitada väikeseid summasid esinduskuludena, siis juuni ja juuli kohal on pea üksmeelne null. Vaid Nelli Privalova küsis juunis selle eest tagasi 849 krooni.


Täpne kulutaja Enn Eesmaa on juulis nulliseeria rikkunud ja palunud hüvitada 1164 krooni vähem kui ette nähtud. Seda peamiselt sõidukulude arvelt.

Evelyn Sepa kuluhüvitiste aruande järgi võib aga järeldada, et tema suvel sõidab vähem, kuid helistab rohkem. Näiteks veebruaris olid Sepa sõidukulud 8164 krooni, kuid on sealt alates vähenenud ja juulis palus ta hüvitada 1634 krooni. Seevastu mobiiliarved on aasta edenedes tõusnud ja ning küündisid juunis üle 1000 krooni ja juulis juba 2602 kroonini. See võib olla seotud ka mai-juuli lähetustega, millega seoses on ta hüvitada palunud igal kuul 666.66-666.67 krooni.

Kesksuve sõitmised on kokku tõmmanud Georg Pelisaar, kelle varasemad paarituhandesed kütusehüvitised on nüüd asendunud 840 krooni. Suvekuudel pole ta ka palunud hüvitist auto üürimise eest.

Heimar Lenk pole juulis teinud midagi, mille eest hüvitist küsida, tema varasemad suurimad palved on olnud seotud auto üürimisega.

Väheste kuludega kogu aasta lõikes paistab silma Inara Luigas. Kuigi veebruaris, aprillis ja märtsis on ta hüvitamiseks esitanud summad 7221, 5270 ja 5366 krooni, on teised kuud aga lubanud korjata rasvakihti ning aasta lõpuni ette nähtud summast on tal kulutamata 19 208 krooni.

Suurem summa aasta lõpus on ees Jüri Ratasel, kellel kulutamata 22 914 krooni. Ratasel on seevastu kuluhüvitistena märgitud oma kolleegidest veidi erilisemad kulud. Näiteks on ta palunud jaanuaris ja veebruaris ligi 2400 krooni eest tõlketeenust ning sama teenust 820 krooni eest märtsis ja 407 krooni eest juunis. Ratasel on aprillis ja juunis suured postikulud – 3760 ja 4133 krooni.

Ka Jüri Ratase isa Rein Ratas on aprillis ja juunis suuri postitusi teinud – mõlemal korral 2000 krooni eest.

Lauri Laasi näeb kuluhüvitiste mõtet peamiselt kütusekulude hüvitamisel, tema palus juulis kompenseerida kütusele kulunud 4730.10 krooni. Mais sõitis ta 6922.32 krooni eest.

Peamiselt kütuse laseb kinni maksta ka Olga Sõtnik, tema aasta keskmine kütusekulu on umbes 4000 krooni kuus. Tema on üks vähestest, kes on palunud hüvitada ka trükistele kulunud summa – veebruaris kulus selleks 672 krooni.

Kütusele läheb ka pea kõik Valeri Korbi kuluhüvitiste summa.

Mailis Reps tegi juulikuus rekordilise kulu andmesidele, hüvitada palus ta seda 1999.04 krooni eest. Ka varem on ta sama asja eest hüvitada palunud ligi tuhat krooni või rohkem. Kütusehüvitist ta juulis seevastu ei küsinud.

Nikolai Põdramägi torkab silma suurimate esinduskuludega. Näiteks jaanuaris olid need 1503 krooni, veebruaris 2228 krooni ja aprillis 1741 krooni.

Toomas Varekil aitab kuluhüvitis autot üürida, tema on sel aastal küsinud hüvitist ettenähtud summas just selleks. Vaid aprillis on ta palunud autole 255.71 krooni vähem raha. Nimetatud summa on tal küsitud majutuskuludeks. Nagu ka kõigil teistel keskfraktsiooni liikmetel.

Kõik kuluhüvitisteks ettenähtud summa on praeguseks ära kulutanud Eldar Efendijev, Evelyn Sepp, Tiit Kuusmik ja Valeri Korb. Kõige suurem ülejääk on Inara Luigasel ja Jüri Ratasel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles