Mari-Ann Kelami ja Ene Ergma kuluhüvitised on kõige väiksemad

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhupallid IRLi valimispeol.
Õhupallid IRLi valimispeol. Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liitu kuulub kaks parlamendi rekordiomanikku, kelle kuluhüvitisteks kuluvad summad on kõige väiksemad. Mari-Ann Kelam pole seni sentigi palunud hüvitada ja tema nn virtuaalsel kontol seisab 39 915 krooni ja 20 senti, Ene Ergmal on kulutamata 35 909,20 krooni.


Andres Herkel on suviseid sõitmisi piiranud, vähemalt on ta palunud kütust hüvitada vähem, kui eelnevatel kuudel. Kui ta märtsis-aprillis sõitis näiteks 5500 krooni eest, siis juulis 1797 krooni eest. Väiksemaks on läinud Herkeli soovid ka mobiilikõnede ka andmeside kulude hüvitamisele. Andmeside kulusid küsis ta tagasi näiteks kolm krooni ja 91 senti.

Elle Kull juulis sõitis tavapärasest rohkem, kuid helistas vähem. Kütusele kulus tal 3452 krooni, mobiilile üldse mitte. Kuu varem olid numbrid 1934 ja 479.

Ka Lauri Vahtre kütusekulud on suvel väiksemad, juulis oli see number 3770 krooni, kuid juunis näiteks 4301 ja veel kuu varem 5266 krooni.

Erki Nool võtab kuluhüvitiste eest kütust nii palju, kui tohib. Jaanuari nullist tekkinud ülejäägi realiseeris ta juunis, kui tankis kuluhüvitiseks kogunenud 8714.66 krooni eest. Sellega sai ta ülejäägi tasa, mis lubas juulis kulutada üheks kuuks ette nähtud normi – 4903.60.

Arvutada oskab hästi ka Margus Tsahkna, temagi nullis juulis oma hüvitisteks ette nähtud summa. Tsahkna kuluhüvitiste tabelist leiab veebruarist suure summa, toona palus ta hüvitada 10 493 krooni, mis oli ka võimalik täna jaanuari nullkuludele. Veebruaris kulus tal ligi 5000 krooni kütusele, 3000 muudele sõidukuludele. Lisandusid 1344 krooni trükistele ja 1150 krooni lähetuskuludeks. Sama summa eest oli Tsahkna lähetuses ka märtsis ja aprillis.

Marko Mihkelsoni kuluhüvitiste tabelist leiab maikuust kulutuse kantseleitarvetele – 450 krooni.

Kuigi Mart Laar ei ole usin mobiiltelefonikõnedele vastaja, palub ta igas kuus keskmiselt 1500 krooni eest kõnesid hüvitada. Kütuse eest soovis IRLi esimees tagasi saada 4244 krooni.

Väikesed kulud liikumiseks olid Peeter Tulvistel, kes varasematel kuudel kütusele alati üle 3000 kulutanuna esitas juulis hüvitamiseks vaid 50 krooni eest muid sõidukulusid. Selle eest oli tal juulis lähetuskulusid 2000 krooni ja ühe sendi eest.

Ka Trivimi Vellistel on kütusekulud juunis nullis, kuid muud sõidukulud küündivad seevastu sarnaselt varasematele kuudele pea 3000 kroonini.

IRLi liikmed ei ole eriti usinad esindus- ja vastuvõtu ürituste korraldajad või vähemalt ei küsi suur osa neist sellele kulunud raha tagasi. Ene Ergmal on juunis kulunud 2130 krooni ja veebruaris 450 krooni. Liisa Pakosta on alla tuhandekrooniseid hüvitisi palunud neljal kuul, Trivimi Velliste 257 krooni aprilli eest ja Mart Nutt 220 krooni veebruari eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles