Ajaleht: Rakveres võib vahetuda võimuliit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev.
Rannar Vassiljev. Foto: Arvet Mägi

Viidates muutusele Rakvere linnavolikogu fraktsioonides, väidab ajaleht Virumaa Nädalaleht, et Rakveres tuleb võimule uus koalitsioon ning vahetub linnapea.

Rakvere volikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioonid teatasid neljapäeva õhtul ühiselt, et Reformierakonna fraktsioon on täienenud kahe liikme võrra.

Reformierakonna Rakvere linnavolikogu fraktsiooni esimees Aleksandr Holst ütles BNSile, et Reformierakonnaga liitus kaks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsiooni liiget. Ta ei soovinud nende nimesid nimetada, öeldes, et fraktsiooni vahetanud saadikud «teevad seda ise».

Seega on Reformierakonnal Rakvere volikogus nüüd kuus, IRLil seitse, SDE-l neli ja Keskerakonnal samuti neli kohta.

«Muudatuste tulemusena on Eesti Reformierakonna ning erakonna Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioonid deklareerinud koostöö jätkamist oktoobris 2009 koostatud koalitsioonileppe täitmiseks Rakvere linna elu arendamisel,» seisab fraktsioonide ühises pressiteates.

BNSi küsimusele, kas Reformierakond ja IRL kavatsevad sõlmida võimuleppe, vastas Holst, et «ta ei saa enne kommenteerida enne, kui 11. augustil on volikogu kokku tulnud». «Enne ei ole midagi kindel,» lisas ta.

Sama vastas ta küsimusele, kas kaks erakonda kavandavad umbusaldusavaldust praegusele linna juhtkkonnale.

Ajaleht Virumaa Nädalaleht väitis aga, et muutus fraktsioonide koosseisus toob kaasa ka uue võimuliidu moodustamise ning linnapea Rannar Vassiljev (SDE) ja aselinnapea Kairit Pihlak (SDE) kaotavad augustis oma ametikohad. Ajalehe andmetel saab uueks linnapeaks juba mitmel korral seda ametit pidanud Andres Jaadla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles