Metlev tunnustas eesti noorte huvi vene keele vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti noorte huvi vene keele vastu on suurem kui siinsete vene noorte huvi riigikeele vastu, leiab noorteühingu Avatud Vabariik juhatuse liige Sergei Metlev.

Tema sõnul on Eesti noorte soov õppida vene keele asemel mõnda muud võõrkeelt igati normaalne. Metlevi hinnangul pole olukord vene keelega samas hull, sest seda õpetatakse kolmandikus koolides.

«Peamine rõhuasetus on inglise keelel ja see on normaalne, sest positsioneerime ennast Euroopa riigina ja inglise keel on seega tähtsam,» selgitas ta.

Lisaks on eesti noorte huvi vene keele vastu Metlevi hinnangul kõrgem kui vene noorte huvi eesti keele vastu.

Samas rõhutas Metlev, et eestlaste vanema ja noorema põlvkonna vahel on selge erinevus.

«Olen isegi kogenud, et eesti noored ei oska sõnagi vene keelt, kuid saame jutud inglise keeles räägitud,» sõnas ta.

Eesti keelt puhtalt valdava Metlevi sõnul tasuks kohalikel noortel siiski vene keelt õppida või selle õppimist tõsiselt kaaluda, sest iga keel rikastab inimest, pakub huvi tööandjale ning Venemaa jääb alati Eesti naaberriigiks.

Tema sõnul võib mõnest tänasest noorest sirguda ärimees, kes peab näiteks äri laienemiseks Venemaa turu suunas kiikama, kuid sinna liikumiseks on vaja ikkagi keelt osata.

Metlev tõi ka esile, et tema hinnangul suhtlevad Eesti ja Vene kogukonnad teineteisega liiga vähe ning põhjuseks võib olla kartus võõras keeles rääkida. «Siin on puhtalt üks ravim – inimesed tuleb viia kokku,» sõnas ta.

Metlevi väitel võiks eesti ja vene koolid kas või ühel päeval aastas õpilasi vahetada. Temagi on eesti koolis kolmanda klassi õpilastele vene keele tundi andnud. «See oli hea kogemus ja sellised asjad aitavad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles