Paldiski ekslinnasekretär pääses korruptsiooni väärteoasjast

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskis linnavalitsus.
Paldiskis linnavalitsus. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Kuna riigikohus otsustas mitte arutada Põhja prefektuuri kaebust, pääses Paldiski ekslinnasekretär Kuldar Salumets lõplikult korruptsiooni väärteoasjast, mille madalam kohtuaste otstarbekuse kaalutlustel lõpetas.

Prefektuur karistas Salumetsa korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest mullu 17. aprillil rahatrahviga 3000 krooni, kuna politsei hinnangul rikkus Salumets korruptsioonivastast seadust ning eiras selles kehtestatud töökoha- ja tegevuspiirangu nõudeid, vahendab ERR Uudised.

Salumets kuulus linnasekretäri ametis olles samaaegselt kahe osaühingu juhatusse, millest üks tegeles juriidiliste toimingutega ning teine investeerimisega.

Mullu suvel lõpetas maakohus Salumetsa korruptsiooniväärteos menetluse väärteokoosseisu puudumise tõttu, kuid prefektuur sellega ei nõustunud ja pöördus riigikohtusse.

Tänavu jaanuaris saatis riigikohus politsei kaebuse alusel Salumetsa väärteoasja Harju maakohtule uueks arutamiseks, kuid maakohus tegi taas otsuse Salumetsa kasuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles