Tšižikov viib Rahvaliidu kongressi seaduslikkuse küsimuse revisjonikomisjoni

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ingvar Tsizikov
Ingvar Tsizikov Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu aseesimees Ingvar Tšižikov kavatseb erakonna juulikongressi seaduslikkuse küsimuse viia revisjonikomisjonile hindamiseks.

Tšižikovi hinnangul kutsuti erakonnale uued juhid valinud erakorraline kongress kokku ebaseaduslikult, sest kui erakonna põhikirja kohaselt on Rahvaliidu kongressi esindusnorm üks delegaat kümne partei liikme kohta, siis viimasel kongressil oli suhe hoopis 1:20-le.

Tšižikovi väitel seab kongressi väidetav ebaseaduslik kokkukutsumine kahtluse alla ka kõigi praeguse erakonna juhatuse otsuste legitiimsuse.

Rahvaliidu juhid aga jäid eilsel koosolekul seisukohale, et kõik on olnud seaduspärane ning mingeid rikkumisi pole olnud.

Rahvaliidu esimees Juhan Aare ütles Postimees.ee´le, et vastavalt ERL-i põhikirjale on erakonna volikogul õigus kongressi esindusnormi suurendada.

«ERL-i volikogu kehetestas 12. aprillil toimunud volikogu koosolekul erakonna erakorralise kongressi esindusnormiks 1:20. 7. juuni volikogu koosolek jättis esindusnormi ­1:20 muutmata seoses 3. juulile kavandatud erakorralise kongressiga. Seega on erakorralise kongressi otsused legitiimsed ja igasugused spekulatsioonid selles küsimuses täiesti põhjendamatud,» selgitas Aare.

Tšižikovi sõnul süüdistavad erakonnakaaslased teda partei seespidises lammutamises, kuid Tšižikov ise leiab, et tegemist on põhimõttelise küsimusega - partei peab tunnistama tehtud vigu ja tegutsema vastavalt põhikirjale. Nii kavatsebki mees nüüd õiguse saamiseks pöörduda revisjonikomisjoni ja vajadusel veel kõrgemategi instantside poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles