Rahvaliit: Tšižikov tahab lihtsalt parteisisest arutelu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaliit.
Rahvaliit. Foto: : kollaaž Katri Karing

Rahvaliidu pressijuhi Andres Raidi sõnul tahab Ingvar Tšižikov lihtsalt, et juhid erakonna juulikongressi seaduslikkuse küsimuse isekeskis läbi arutaks, ning sellega ta ambitsioonid piirduvad.

«Ta ei kavatse kuskile minna seoses kongressi legitiimsuse küsimusega,» ütles Raid pärast vestlust Tšižikoviga Postimees.ee’le.

Erakonna aseesimees Tšižikov väitis nimelt pool tundi varem samale väljaandele, et peab Rahvaliidu viimase kongressi otsuseid õigustühiseks, kuna see kutsuti kokku põhikirja eirates.

Nimelt, kui erakonna põhikirja kohaselt on kongressi esindusnorm üks delegaat kümne partei liikme kohta, siis viimasel kongressil oli suhe hoopis 1:20-le.

«See unikaalne situatsioon tuleks lahti rääkida, aga ta (Tšižikov - toim) ei taha legitiimsust küsimuse alla panna, kuigi inimlikult võttes on siin võib-olla mingisuguseid küsitavusi,» tõlgendas Raid oma vestlust Tšižikoviga.

Raidi sõnul ei ole erakonna 3. juuli erakorralise kongressi kokkukutsumisel vigu tehtud. «Kui Tšižikov arvab, et on vigu tehtud, siis see on ta personaalne arvamus,» leidis ta.

«Siin ei ole ühtegi inimest, kes kahtleb kongressi kokkukutsumises või legitiimsuses. Tehti, nagu ette nähtud, ja korraldati erakoraline kongress ja nii oligi.»

Tšižikovi väitel seab kongressi väidetav ebaseaduslik kokkukutsumine kahtluse alla ka kõigi praeguse erakonna juhatuse otsuste legitiimsuse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles