Atonen: Juhan Aare tulek parandas Rahvaliidu seisu

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare Rahvaliitu elustamas.
Juhan Aare Rahvaliitu elustamas. Foto: Karikatuur: Urmas Nemvalts

Kuigi Rahvaliidu tulevik tervikuna pole kuigi lootusrikas, on Rahvaliidu olukord pärast Juhan Aare tõusu esimehekandidaadiks ja seejärel selleks valimist, tunduvalt paranenud, ütles Meelis Atonen.

«Ühte tuleb tunnistada: enne seda kui, kui Juhan Aare tõusus Rahvaliidu esimehe kandidaadiks, oli nende seis vaieldamatult nukram,» ütles ekspoliitik Meelis Atonen täna Kuku Raadio saates «Keskpäevatund». «Juhan Aare on kõigist läbi käinud nimedest avalikkusele söödavana kõige parem.»

Samas ütles Atonen, et Rahvaliidu põhiküsimus pole mitte esimees, vaid inimesed tervikuna, ja ta tunnistas, et siinkohal on ta väga skeptiline. «Ma arvan, et Juhan Aare lootus jääb naiivsuseks,» lisas Atonen lubatud 10-15 koha kohta riigikogus.

Atoneni hinnangul pole Rahvaliidul praegu võtta häid poliitikategijaid, puudub poliitiline masinavärk ning neil on raske võita rahastajate usaldust, kui pole kindel, kas nad järgmistel valimistel riigikokku saavad.

Ettevõtja Rein Kilk oli teisel arvamusel. «Esiteks Villu Reiljan ei ole kuhugi kadnud. Ma olen täitsa kindel, et tal on motiive, mis kannustavad teda edasi tegutsema kulisside taga,» ütles ta. Lõpuks spekuleeris ta varem korduvalt läbi känud mõttega, et Arnold Rüütel võiks taas Rahvaliidu nimekirjas kandideerida.

Atonen jäi ka siinkohal skeptiliseks, öeldes, et ilmselt jätavad paljud sel juhul oma hääle Rüütlile andmata, kuna ta on endine president.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles