Eurohinnata postmarke saab rahareformi järel kasutada veel kolm aastat

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro tulek kaotab vanemad margid käibelt.
Euro tulek kaotab vanemad margid käibelt. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Järgmisest aastast, mil Eestis tuleb käibele euro, saab postisüsteemis alguse kolme aasta pikkune üleminekuperiood, mille jooksul kehtivad ka ilma pealetrükitud eurohinnata postmargid.

Eesti Post on markidele eurohindu lisanud juba alates 2006. aastast, kuid nendega paralleelselt on käibel ka kõik varasematel aastatel välja antud margid, millele hind on trükitud vaid kroonides.

Postiettevõtte kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles, et euro tulekuga saab alguse kolme aasta pikkune üleminekuperiood, mille jooksul enne 2006. aastat välja antud margid veel kehtivad, kuid selle lõppedes neid enam postiteenuste eest tasumiseks kasutada ei saa.

Üleminekuperioodil saab vanade markide eurohindu näha postkontorites ja Eesti Posti kodulehel avaldatavatatest nimekirjadest.

Suder ütles, et kolme ja poole aasta järel kasutuks muutuvaid postmarke pole plaanis hävitada, vaid neid kavatsetakse erinevate projektide ja ka kogujate jaoks alal hoida.

«Kasutada neid enam ei saa, pigem jäävad need filatelistidele kogumisobjektiks. Filateeliaväärtusega on need ikkagi,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles