Sirendi: Tšižikovi ennistamisega peab leppima

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Rahvaliidu esimehe kohusetäitja Arvo Sirendi sõnul erakond kohtu otsust Ingvar Tšižikovi aseesimeheks ennistamise kohta ilmselt ei vaidlusta.


Kuigi Rahvaliidul on kaks nädalat aega Harju maakohtu otsuse peale kaja esitamiseks, ei pea Sirendi seda praegu siiski vajalikuks. «Meil ei ole põhjust vist midagi esitada, sest võib olla on see kohtuotsus täiesti seaduslik ja Tšižikov on meil ametlikult aseesimees. Et ta ennast ühe astme võrra kõrgemale kergitab, see on ta enda suurte ambitsioonide üks näitajaid,» sõnas Sirendi.

Ta märkis, et erakonda juhib praegu siiski volikogu volitustega esimehe kohusetäitja Arvo Sirendi. «Praegu on uued inimesed ametis ja erakond on läbi teinud uuenduse. Ka Karel Rüütli võib ju arvata, et ta on juht, sest pole kuulda olnud, et ta oleks teise erakonda üle läinud,» lisas Sirendi.

«Aga kui ta aseesimeheks ennistati, siis peab sellega leppima. See ei ole üldse asi, mille pärast tasub kohtus käia, see oleks kohtu aja raiskamine,» lisas ta.

Sirendi ütles, et laupäevasel Rahvaliidu erakorralisel kongressil valitakse ka erakonnale uued aseesimehed ja esimehe ning ta pidas võimalikuks, et ka Tšižikov seal kandideerib. «Kui ta on taas liige, siis me ei hakka selle kaja pärast ilmselt võitlema ja võtame teda kui erakonna liiget. Isiklikult pole mul tema vastu mitte midagi, aga seda ma ei julge ei julge küll öelda, et ma tema esimehe kandidatuuri poolt hääletaksin.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles