Miks Juku-Kalle Raid nii vähe hääli sai?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid.
Juku-Kalle Raid. Foto: Toomas Huik

Ajakirjanik ja endine riigikogu liige Juku-Kalle Raid sai Euroopa Parlamendi valimistel vaid 566 häält.

«Ma arvan, et ma ei saanud üldse mitte vähe hääli, arvestades seda, et kandideerisin eksperimendi mõttes Iseseisvuspartei nimekirjas, mis koosneb enamasti hulludest, kes kardavad kiiritamist ja seda, et neid lennukitelt mürgitatakse,» pakkus Raid selle põhjuseks.

«Pigem imestan, et sedavõrd suur osa oli nõus mind ikkagi hääletama. Ilmselt need, kes said aru, et mul pole Iseseisvusparteiga midagi pistmist, kuna kasutasin seda nagu riiulifirmat katsetuse eesmärgil. Umbes nii, nagu kasutatakse riiulifirmat, kui hakatakse nurga peal taimetoitlastele lihapirukaid müüma,» tõi Raid võrdluse.

Ta lisas, et kui peaks kevadel taas riigikokku kandideerima, siis ta enam ei eksperimenteeriks, vaid võtaks asja läbimõeldult. «Senini on mulle tehtud ettepanek IRL-ist, aga see oli juba mõni aeg tagasi ning ma ei kujuta ette, kas nad on veel endas kindlad. Sellest ehk ongi veel vara rääkida,» sõnas Raid.

Suletud nimekirjadega toimunud valimistel, kohalikel valimistel mullu sügisel sai Juku-Kalle Raid IRLi nimekirjas kandideerides 1085 häält ning 2011. aasta riigikogu valimistel 1097 häält.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles