Ansipi eurovolinikuks saamise korral võib europarlamendi uks avaneda Gräzinile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin
Igor Gräzin Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui Euroopa Parlamenti valitud endine peaminister Andrus Ansip peaks saama Euroopa Komisjoni volinikuks, saaks tema asemel europarlamenti Urmas Paet, tema loobumise korral aga Igor Gräzin.

Euroopa Parlamendi asendusliikmeks saaks Reformierakonna nimekirja järgi esmalt välisminister Urmas Paet.  «Praegu on värskelt Andrus Ansip ja Kaja Kallas valitud Reformierakonnas Euroopa Parlamenti. Kui kunagi peaks tulema selles osas muutusi, eks siis tuleb ka otsustada. Praegu, ma arvan, ei ole mõtet sellest rääkida, sest me keegi ei tea, kas ja millal see juhtub. Praegu ei ole mingit muud alust mul midagi selles osas otsustada,» ütles Paet Postimehele.

Kui aga Paet peaks jääma välisministri ametikohale, oleks võimalus järgmisel asendusliikmel, riigikogu liikmel Igor Gräzinil.

«Mina olen alati arvestanud, et läheb nii, nagu Jumal tahab,» vastas Gräzin küsimusele, kas ta selle võimalusega on arvestanud. «Absoluutselt kindlasti,» kinnitas ta, et võimaluse korral tema europarlamenti ka läheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles