Graafik: vaata, kus võitis Toom Savisaart!

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakondlaste Yana Toomi ja Edgar Savisaare häälte jagunemine.
Keskerakondlaste Yana Toomi ja Edgar Savisaare häälte jagunemine. Foto: Postimees.ee

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare populaarsus oli suurem Lõuna-Eestis, sama erakonna esindaja Yana Toom kogus aga eurovalimistel rohkem hääli Lasnamäelt.

Pühapäeval lõppenud valimistel pääses neljanda kohaga Euroopa Parlamenti keskerakondlane Yana Toom, kelle suur osa häältest tuli Lasnamäelt ja Põhja-Tallinna linnaosast.

Nii Keskerakonna esimees Edgar Savisaar kui Yana Toom kogusid Tallinna linnaosast, Lasnamäelt, enim hääli. Savisaare populaarsus oli Toomist suurem vaid vähestes piirkondades.

Teiste hulgas Lõuna- ja Lääne-Eestis.


Häälte arv Edgar Savisaarele ja Yana Toomile erinevates Eesti piirkondades.

Ligi pooled Sillamaal hääletanutest valisid Toomi.

Samuti veidi enam kui kolmandiku Narva ja Maardu linna elanikest. Ka Kohtla-Järvel ja Kiviõlis oli Toomi poolt hääletanute osakaal võrreldes teiste kandidaatidega väga kõrge.


Yana Toomi poolt hääletanute osakaal erinevates piirkondades.

Kuigi ka Savisaar oli Lasnamäel populaarne, kogus Toom erakonna esimehest seal üle 2600 hääle rohkem. Narvas, Põhja-Tallinna linnaosas ja Kohtla-Järvel sai ta üle tuhande hääle enam.

Samas oli Savisaar Lõuna-Eestis Toomist palju populaarsem. Ligi 2000 hääletamas käinut eelistas esimeest Toomile.


Edgar Savisaare ja Yana Toomi häälte arvu vahe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles