Erakonnad peavad oma eduvõimalusi järgmise aasta riigikogu valimistel heaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu saal.
Riigikogu saal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lõppenud valimiskampaania oli erakondade jaoks ka õppimiseks ning poliitikasse tulijatele tuleproov järgmisteks riigikogu valimisteks, mis toimuvad järgmisel kevadel.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk ütles «Aktuaalsele kaamerale», et riigikogu valimisteks valmistumine algab õige pea ja erakond vaatabki juba tulevikku, vahendas ERR Uudised.

«Meil on kõik võimalused valimised võita, riigikogu valimiste võtmes ei ole mitte mingit küsimust, et Edgar Savisaar on siin ja on valmis valitsusvastutust kandma,» ütles Keskerakonna aseesimees Kadri Simson, kelle hinnangul jäi võit seekord madala valimisakstiivsuse taha.

Isamaa ja Res Publica Liidu peasekretär Tiit Riisalo ütles, et valimistulemus piirkonniti suuri üllatusi ei toonud, IRL saavutas teise koha Harjumaal ning jäi kolmandaks Järvamaal, Raplas, Viljandis, Tallinnas ja Tartus, Riisalo sõnul püsivalijad usaldavad erakonda.

Sotsiaaldemokraatide suurimad toetajad on ikka olnud Võrumaal, teise koha said nad Põlvas, Saaremaal, Tartus ja kolmanda koha Tartu maakonnas, Ida-Virumaal, Hiiumaal, rahule ei saa jääda valimistulemusega Tallinnas, ütles peasekretär Indrek Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles