Savisaar: meil polnud Ansipiga valimistel vastasseisu

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar pidas Keskerakonnale pärast valimistulemuste saabumist kõne Tallinna pubis Seiklusjutte Maalt ja Merelt.
Edgar Savisaar pidas Keskerakonnale pärast valimistulemuste saabumist kõne Tallinna pubis Seiklusjutte Maalt ja Merelt. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare sõnul ei saa öelda, et ta jäi valimistel rohkem hääli kogunud Reformierakonna endisele esimehele Andrus Ansipile alla, kuna nad kandideerisid erinevatel alustel.

«Meil ei olnud Ansipiga vastasseisu, me kandideerisime erinevatel alustel. Mina ütlesin algusest peale, et ma ei lähe Brüsselisse, aga Ansip ütles, et läheb,» ütles Savisaar täna öösel Keskerakonna valimispeol ajakirjanikele.

Savisaar lisas, et sama võib öelda ka temast rohkem hääli saanud Keskerakonna kandidaadi Yana Toomi kohta, kuna Toom ütles kohe, et ta läheb valituks osutudes europarlamenti. «Me ei olnud konkurendid,» ütles ta.

Edgar Savisaar sai europarlamendi valimistel 18 527 häält. Andrus Ansip kogus 45 037 ja Yana Toom 25 263 häält. Ansip ja Toom osutusid europarlamenti valituks, Edgar Savisaar mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles