Savisaar: Keskerakond parandas oma tulemust

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles täna öösel erakonna valimispeol peetud kõnes, et on valimistulemusega rahul, kuna erakond parandas võrreldes viis aastat tagasi toimunud valimistega oma tulemust.

Savisaar märkis, et eelmisel korral kogus Keskerakond neljandiku häältest ehk 26 protsenti, kuid sel korral sai parteid kolmandiku ehk 32,6 protsenti häältest.

«Pea iga teine tallinlane ehk 44 protsenti pealinlastest hääletas Keskerakonna poolt. See on hea tulemus, isegi väga hea tulemus, parem kui Reformierakonnal, IRLil ja sotsidel Tallinnas kokku,» rääkis Savisaar.

Ta lisas, et Keskerakond on peamine kodurahupartei, sest erakonna eestlastest ja venelastest kandidaadid kogusid võrdselt hääli, mis näitab, et Keskerakond esindab võrdselt kõiki Eesti inimesi. Savisaare sõnul ütles ta kohe kandideerimise alguses, et ei lähe valituks osutudes europarlamenti, kuid temale antud 18 000 häält ei läinud sellegipoolest kaduma.

Savisaar tõstis esile, et pool Eestist valitud saadikutest on jätkuvalt liberaalid, pidades silmas kaht Reformierakonna ja üht Keskerakonna saadikut.

«Valimised on läbi ja tähtis on, et kuus valituks osutunud inimest saaksid asuda tööle ja asuksid esindama Eesti huve Euroopa Parlamendis,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles