Graafik: Keskerakond võitis valimised Ida-Virumaal ja Tallinnas

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiste võitjad maakonniti.
Valimiste võitjad maakonniti. Foto: graafika: Indrek Sammal

Vabariigi valimiskomisjoni viimastel andmetel võitis Reformierakond Euroopa Parlamendi valimised 13 maakonnas ja Tartu linnas, Keskerakond sai valimisvõidu Ida-Virumaal ja Tallinnas ning Sotsiaaldemokraatlik Erakond Võrumaal.

Reformierakond sai selle tulemusega Euroopa Parlamendis kaks ning Keskerakond, Isamaa ja Res Publica Liit, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja üksikkandidaat Indrek Tarand igaüks ühe mandaadi.

Euroopa Parlamenti pääsevad seega Reformierakonda kuuluv eelmine peaminister, praegu riigikokku kuuluv Andrus Ansip (45 037 häält), üksikkandidaadina europarlamenti tagasi pürginud Indrek Tarand (43 390), sotsiaaldemokraat Marju Lauristin (26 871), keskerakondlasest riigikogu liige Yana Toom (25 263), samuti riigikokku kuuluv reformierakondlane Kaja Kallas (21 504) ning praegune eurosaadik, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Tunne Kelam (18 773).

Keskerakonna esimees ja valimistel partei esinumbrina kandideerinud Edgar Savisaar, kes kogus 18 527 häält, valituks ei osutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles