Fotod ja video: Nõmme valimisjaoskond tantsutunni ja kohviku vahel

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nõmme kultuurikeskuse fuajees tegutsev valimisjaoskond ei paista kultuurikeskuse igapäevaelu häirivat.


Saali uks on lahti ning sealt kostab muusikat, käimas on tantsutund. Ust kinni panna ei saa, sest enne esimest pühapäevast vihmahoogu on välistemperatuur 30 kraadi lähedal ja selleks, et midagigi hingata oleks, peavad aknad-uksed lahti olema. Teine lahtine uks viib kultuurikeskuse kohvikusse, mõni siseneja suundubki esmajoones sinna.

Hääli kostab ka keskuse valvelauast – seal istuv proua vaatab arvutiekraanilt ETV2st jooksvat välismaist kokandussaadet ja ajab samal ajal mingis raamatus näpuga järge.

Sääreväristajal saabub kohale noor mees, kes minuti pärast majast uuesti väljub. Selgus, et tema saab hääletada teises valimisjaoskonnas. Oma eelistusest ta aga saladust ei tee: «Üks mees on, kes tänapäevast poliitikat ajab – Silver Meikar. Tema poolt hääletan.» Teised väljujad nimetavad ära kõik suuremad erakonnad, kelle kandidaatide poolt sai hääletatud. Lõpuks väljub ka üks Indrek Tarandi toetaja.

Valvuriproua läheb vahepeal kastekannuga õue ning kastab ukse kõrval suures betoonpotis kasvavad lilled ära. Nagu kohe selgub, ilmaasjata. Sest esimene pühapäevane vihmahoog algab nii kiiresti, et maja ees olijad jõuavad vaevu sisse varju joosta. Kes natukenegi venitab, saab läbimärjaks.

Tantsuõpetaja tuleb korraks välisuksele, vaatab läbipaistmatut vihmamüüri ja kutsub: Mis te seisate niisama! Tulge parem tantsutundi!» Aga rahvas eelistab niisama seista ja niipea, kui vihm on veidigi hõredamaks jäänud, oma teed minna.

Nii mõnigi eakam inimene peab pärast hääletamist mõnda aega fuajees puhkama, enne kui tagasitee jalge alla võtta söandab. Ootamatult sadama hakanud vihm ajab mõne inimese naerma, teise aga paneb tulist kurja vanduma. Inimesi tuleb ja läheb, temperatuurinäit aga kukub pärast varsti vihma mitu kraadi allapoole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles