Valimas käis kolm põlvkonda

Silvi Lukjanov
, reporter, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silvi Lukjanov

Särevere valimisjaoskonda valima tulnud Sirje Õnnisel oli kaasas kaks põlvkonda, sest häid harjumusi tuleb lastele edasi anda maast-madalast.

Särevere elanik Sirje Õnnis on harjunud valimisi võtma kui kodaniku kohustust ja harjutab selliselt ka lapsi ning lapselapsigi.

„Valimistepäev oli juba nõukogude ajal kui pidupäev ja nii olgu ta siiani. Seepärast jätsimegi tütarde valimise õigele päevale ja ei mõelnud ka e-valimiste peale,“ sõnas ta. „Kaasa võtsime ka nelja-aastase lapselapse, et temagi teaks, mis on valimistepäev ja mis selle päevaga kaasneb,“ selgitas Sirje Õnnis.

Tütardest vanem Maiu Lain tõdes, et koos valimas käimine ongi tore ja ei tule kohe ettegi, et jätaks oma hääle andmata. Tütar Merle Kolk lisas, et valiku, keda valida teevad nad ikka  kõik ise. „Ei maksa arvata, et seda ema meile ette kirjutab,“ sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles