Tapa valijad on kuuma ilma tõttu loiud

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri valis Tapal Yana Toomi.
Valeri valis Tapal Yana Toomi. Foto: Marianne Loorents

Tapa valimispiirkond on üks maakonna suurimaid, kus valijaid on 3000 ringis. Valimisjaoskond oli üles seatud Tapa kultuurikojas, kus olid kasutusel kabiinid ja kardinad, mida juba aastaid kasutatud. Parteide poolt saatsid oma esindajad Tapa valimiskomisjoni sotsid ja keskerakond.

Paljud Tapa valijad tulid kohale jalgrattaga. Võrreldes väiksemate asulatega oli liikumist siiski märksa enam.

55aastane Ülle valis Marko Mihkelsoni, sest kandidaadi pildiga reklaam oli temal postkastis olnud. Suurt usku Üllel eurovalimistesse aga pole ning järgmisel korral proua ilmselt valimistest osa ei võta.

43aastane Irina aga ei hääletanudki kellegi poolt, sest oli lootnud, et nimekirjas on ka inimene, kes talle personaalselt head teinud. Kuna see inimene valimistel aga ei kandideerinud, andis Irina ära tühja sedeli.

51aastane Meelis andis oma hääle Tunne Kelamile just selle pärast, et Kelamil on pikaaegne eurokogemus ning Meelis usub, et poliitikust Eestile veelgi kasu võiks tõusta.

Leida (74) langetas oma otsuse selle järgi, et kandidaat talle ükskord ilusa lilla pastaka kinkis. "See on nii ilus, kohe kutsub kirjutama," rääkis Leida ning hääletas Kadri Simsoni poolt. Simson on tema meelest üldse kena inimene.

Virve (79) valis Tanel Talve, lihtsalt isiklikust sümpaatiast. Jalgrattal murutrimmerit vedanud Valeri hääl läks Yana Toomile. Nimelt on mees televiisorist kõige enam tähele pannud just Toomi ning Savisaart. Pealinna meeri poolt aga mees ei hääletanud, sest tema arvates on Savisaare ülesanne Tallinn korda teha.

Pargis piknikku pidanud vene noored valimistest aga suurt ei pidanud ning end poliitikast häirida ei lase.

Kell 11.55 loeti komisjonis hääli, et teha vahekokkuvõte. Selleks ajaks oli Tapal valimas käinud 240 inimest, koos eelhääletuse ja e-valimistega on selles piirkonnas oma otsuse langetanud juba 721 valimisõiguslikku kodanikku.

Valimiskomisjoni esimees Arvo Silla sõnul on käinud ka halli passi omanikke, kes aga valida ei saa. Seda, kas hääletamas käiks rohkem eesti või vene rahvusest inimesi, Silla täpsustada ei osanud. Pigem arvas ta, et palava ilmaga eelistavad vanad inimesed kodus olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles