Indrek Tarand loobus kokkulepitud online-väitlusest viimasel minutil

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: SCANPIX

Europarlamendi saadik Indrek Tarand loobus viimasel minutil osalemast eelnevalt kokku lepitud Postimehe online-väitluses.

Täna hommikul kell 10 pidi algama Postimehes online-väitlus teemal «Euroopa Liidul peaks olema ühtne sõjavägi ja kaitsetööstus».

Nädal varem oma osaluseks nõusoleku andnud Indrek Tarand jättis aga oma seisukohtadega avakõne talle seatud tähtajaks saatmata. Mitu tundi hiljem saatis ta avakõne asemel varem Diplomaatias ilmunud neli lehekülge pika artikli ning keeldus seda väitlusformaadile vastavaks kohendama, põhjendades seda talle sobimatu formaadiga. Täpsustuseks - vastavalt reeglitele on Postimehe online-väitluse avakõne pikkuseks lubatud kuni 2500 tähemärki, Tarandi pdf-failis saadetud artikli pikkus oli üle 17 000 tähemärgi.

«Väitlusselts võiks aru saada, et nende formaat ei ole mitte paslik täismeestele. /---/ Teksti pole tarvis lühendada. Kui väitlusseltsile ei sobi, mis mina teha saan? Tolstoi ei kirjutanud Miki Hiirt, selle joonistas Walt Disney. Aga üks formaat on romaan, teine koomiks,» kirjutas Tarand Postimehe toimetajale.

Lisaks teatas Tarand, et «Eesti Päevaleht otsustas samal ajal korraldada minu debateerimise Kristiina Ojulandiga» ning selle dilemma lahendab ta, loobudes Helmega debateerimast, sest Ojuland on europarlamendi liige ning mandaadiga kolleg.  

«Formaadi on välja töötanud Postimees ja Eesti Väitlusselts ühiselt ning viieaastase online-väitluste ajaloo jooksul ei ole kellegi sellega probleeme olnud, kuigi väitlemas on käinud tegevministreid, erakondade juhte, suurettevõtete juhte ja palju teisi,» lausus Eesti Väitlusseltsi tegevjuht Margo Loor.

Loor rõhutas ka, et nii nädal tagasi väitlust kokku leppides ega avakõne saatmise tähtaja saabudes ei osutanud Tarand kordagi sellele, et ta formaadiga ei nõustu.

Indrek Tarandi asemel asub aga täna samal teemal online-väitlusesse Helmega üksikkandidaat Silver Meikar. Väitluse algusaeg nihkub keskpäevale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles