Suhtekorraldaja Ott Lumi ennustab eurovalimistelt üllatusi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi
Ott Lumi Foto: Toomas Huik/Postimees

«Ma prognoosiks mitmeid üllatavaid ümberpaigutusi nimekirjade siseselt,» ütles suhtekorraldaja Ott Lumi Euroopa Parlamendi valimisi kommenteerides.

Lumi sõnul teevad valimistulemuse progoosimise keeruliseks avatud nimekirjad.

«Mitmes nimekirjas teevad rida kandidaate aktiivset persoonikampaaniat, mida uuringud ei pruugi adekvaatselt kajastada,» põhjendas Lumi, miks ta arvab, et valimistulemused võivad üllatusi tuua.

Iseäranis huvitavaks küsimuseks kujuneb Lumi sõnul kandidaatide toetus Keskerakonna nimekirja siseselt ehk küsimus sellest, kes võib võtta Keskerakonna teise mandaadi.

Rahvusringhäälingu tellitud TNS Emori küsitluse kohaselt saab Keskerakond järgmise nädala lõpus toimuvatel Euroopa Parlamendi valimistel kaks ning ülejäänud parlamendiparteid ühe saadikukoha, populaarseima üksikkandidaadina pääseb uuringu järgi europarlamenti ka Indrek Tarand.

Lumi sõnul peegeldavad need tulemused adekvaatselt toetust erakondade tipptegijatele ja üksikkandidaat Indrek Tarandile.

Teiseks kirjeldavad tulemused, et hetkeseisuga on Keskerakond ilmselt kõige kindlam kandidaat teisele mandaadile. «Viimane on kahtlemata seotud ka sellega, et Indrek Tarand võtab tõenäoliselt mandaadi sellise ülekursiga, mis lõhub Reformierakonna, SDE ja IRL-i valijaskonda ning kaudselt võttes tagab ka Keskerakonnale teise mandaadi,» ütles Lumi Postimehele.

«2009. aasta EP valimiste uuringud on selgelt välja toonud, et Tarandi toetaja Euroopa Parlamendi valimistel hääletab teistel valimistel just nende kolme erakonna poolt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles