Kolme päevaga on hääletamas käinud 45 934 inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-hääletus
E-hääletus Foto: Postimees.ee

Euroopa Parlamendi valimistel on täna kella 20ks hääletanud kokku 45 934 valijat, neist 9216 inimest on oma hääle andnud maakonnakeskustes ja 36 718 valijat elektrooniliselt.

Tallinna valimisjaoskondades on kolme päevaga valimas käinud 5099 ja Tartus 2467 inimest, teatas vabariigi valimiskomisjon oma kodulehel.

Maakonnakeskustes saab hääletada 18. mai kella 20ni, elektrooniline hääletamine lõpeb 21. mail kell 18. Maakonnakeskuses on võimalik hääletada sõltumata registrijärgsest elukohast. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 9 ja Tartu linnas 6.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 19.-21. maini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 25. mail häält enam muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades algab esmaspäeval, 19. mail ja kestab 21. maini. Sel perioodil saab hääletada nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool oma elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valimispäeval, 25. mail saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles