Esimese kahe päevaga on hääletamas käinud enam kui 36 000 inimest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kella 20 seisuga on Euroopa Parlamendi valimistel kahe päeva jooksul maakonnakeskustes hääletanud 6485 inimest, elektrooniliselt on oma hääle andnud 29 623 valijat, kokku 36 108 valijat.

Tallinna valimisjaoskondades on kahe päevaga valimas käinud 3637 ja Tartus 1657 inimest, teatas vabariigi valimiskomisjoni pressiesindaja.

Maakonnakeskustes saab hääletada 18. mai kella 20-ni, elektrooniline hääletamine lõpeb 21. mail kell 18. Maakonnakeskuses on võimalik hääletada sõltumata isiku registrijärgsest elukohast. Igas maakonnakeskuses on avatud vähemalt üks valimisjaoskond, Tallinnas on neid 9 ja Tartu linnas 6.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee. Soovi korral saab interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel 19.-21. maini valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 25. mail häält enam muuta ei saa. Oma hääle kohalejõudmist on võimalik kontrollida nii Androidi, Windows Phone'i kui ka iOS operatsioonisüsteemi nutiseadmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles