Postimehes algavad europarlamendi kandidaatide online-väitlused

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas ja Kadri Simson asuvad online-väitlusse
Kaja Kallas ja Kadri Simson asuvad online-väitlusse Foto: Postimees

Postimehe arvamusportaalis toimub kolm online-väitlust Euroopa Parlamendi kandidaatide vahel praegu Euroopas aktuaalsetel teemadel.

Online-väitluste sarjale teevad esmaspäeval otsa lahti Kadri Simson (Keskerakond) ja Kaja Kallas (Reformierakond), kes debateerivad selle üle, kas Euroopa Liit peaks liikuma ühtse maksu- ja sotsiaalpoliitika suunas või mitte.

Teisipäeval väitlevad põllumajandusminister Ivari Padar (SDE) ja Anvar Samost (IRL) selle üle, kas Euroopa Liit peaks seadma siduva ja kõrge energiasäästu eesmärgi.

Kolmapäeval on vastamisi üksikkandidaat Silver Meikar (varem väljakuulutatud Indrek Tarand loobus) ja Martin Helme (Konservatiivne Rahvaerakond), arutades selle üle, kas Euroopa Liidul peaks olema ühtne sõjavägi ja kaitsetööstus või mitte.

Online-väitlusi modereerib Eesti Väitlusseltsi tegevjuht Margo Loor.

Ka lugejad saavad esitada väitlejatele küsimusi, kirjutades need selle loo kommentaariumisse. Küsida saab ka ilma sisse logimata, kuid eeldame viisakat keelekasutust!

Debatid toimuvad Postimehe, Eesti Väitlusseltsi ja Euroopa Komisjoni Eesti esinduse koostöös, et selgitada enne europarlamendi valimisi argumenteeritult lugejatele lahti Euroopas ja Eestis olulised teemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles