Riigikogu inimõiguste ühenduse juhiks sai Andres Herkel

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Andres Haabu / Postimees

Riigikogu inimõiguste ühendus valis täna oma uueks esimeheks riigikogu liikme Andres Herkeli, kuna ühenduse eelmine juht, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mart Nutt ei ole enam parlamendi liige.

Ühenduse aseesimehena jätkab Mailis Reps, teatas riigikogu pressiesindaja.

«Teeme koostööd Inimõiguste Instituudi ja teiste Eestis tegutsevate inimõiguste kaitsega tegelevate organisatsioonidega. Sellise ühenduse olemasolu seadusandja tasemel on oluline nii siseriiklike võimalike probleemide seisukohalt, aga ka rahvusvahelist inimõigusalast koostööd silmas pidades,» ütles Herkel.

Ta märkis, et vastavalt vajadusele kogunev rahvasaadikute ühendus on vaaginud nii Eesti õigussüsteemi ja põhiõiguste kaitsega seotud küsimusi kui ka kohtunud Eestisse maapakku tulnud Vene ajakirjanike ja inimõiguste kaitsjatega.

Ühendusse kuuluvad lisaks Herkelile ja Repsile veel Riigikogu liikmed Peep Aru, Deniss Boroditš, Igor Gräzin, Kalev Lillo, Väino Linde, Rait Maruste, Mart Meri, Liisa-Ly Pakosta, Jüri Ratas ja Paul-Eerik Rummo.

Asendusliikme Mart Nutti saadikuvolitused lõppesid märtsi lõpus, kui valitsuse vahetuse järel asusid Isamaa ja Res Publica Liidu ministrid riigikogu liikme kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles