Ken-Marti Vaher: politsei- ja piirivalveametnike koondamised motiveerivad häid töötajaid

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Erik Prozes / Postimees

Eelmine siseminister Ken-Marti Vaher ütles Postimehele, et politsei- ja piirivalveameti (PPA) kokkuhoiuplaan, millega lähikuudel koondatakse 70 ametnikku, on õige suund, sest need muudatused motiveerivad häid töötajaid eesliinil.

«Politsei põhitegevust - kriminaalpolitseid, korrakaitset ja piirivalvet - tuleb tugevdada ja suunata sinna rohkem raha, et hoida politseis ja kaasata juurde häid tegijaid ning suurendada politsei suutlikkust ja võimekust,» ütles Vaher.

«On igati mõistlik, et Politsei- ja Piirivalveamet jätkab tööprotsesside korrastamist ja seeläbi organisatsiooni tugevdamist.»

Vaher ütles ka, et PPA muudatused on suunatud just madalama palgaga töötajatele ja neile üksustele, kus on vaja pidurdada personalivoolavust.

Viimase kahe aasta jooksul on patrullpolitseiniku keskmine palk tõusnud 848lt eurolt 1006ni, piirkonnapolitseiniku keskmine palk 1032 euroni, kriminaaluurija keskmine palk 1315 euroni, piirivalvuri palk 1011 euroni, korruptsiooniuurijate keskmine palk 1496 euroni ning narkouurijate keskmine palk 1446 euroni.

Politseis on läbi viidud palgareform, korrastatud on asutuse juhtimist ja ametis uus juhtkond.

Selleks aastaks on politseile eraldatud vahendeid, et suurendada näiteks kolme madalaima astme politseiametnikel astmepalka vähemalt 7,3 protsenti.

Samuti tõusis kõikidel piirkonnapolitseinikel palk keskmiselt 7,4 protsenti.

Piirkonnapolitseinike madalaim palk tõusis 900 euroni. Prefektuuride kriminaaluurijate palk tõusis keskmiselt 13 protsenti. Samuti kasvas narkopolitsei palgafond vähemalt 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles