Pikhof: praegu tuleb kehtestada apteekidele ajutised piirangud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni sotsiaaldemokraadist esimehe Heljo Pikhofi sõnul ei jää praegu muud üle, kui kehtestada apteegikorraldusele ajutised tähtajalised piirangud.

Pikhof ütles täna riigikogus enne sotsiaalkomisjoni istungit Postimehele, et praegu pole muud teha, kui minna ajutise tähtajalise piirangu peale.

«See aeg, mis on meile antuid, on olnud liiga lühike. Vahepeal on olnud valitsuse vahetus, neli kuud on olnud aga, et eelnõuga edasi minna. Ka mina olen olnud komisjoni esimees alles nädalaid. Selle ajaga ei ole võimalik välja töötada toimivat regulatsiooni, mis tagaks maa-apteekide säilimise,» ütles Pikhof.

Riigikogu katkestas eile sotsiaalkomisjoni ettepanekul apteegikorralduse eelnõu teise lugemise, eelnõule sai muudatusettepanekuid esitada täna hommikuni. Pikhofi sõnul laekus täna hommikul muudatusettepanek Euroapteegilt, mis soovib et ravimite hulgi- ja jaemüük oleks koos.

«Eelnõule on kommentaare laekunud seinast seina, neid on teinud apteekrite liit, apteekrite ühendus, ravimi hulgimüüjate liit ja nii edasi. Arvamusi on väga palju ja paljud on risti vastupidiseid. See ei tee meie jaoks  otsustamist raksemaks, eks meil on oma suud olemas ja päris kindlasti me soovime maapiirkondades apteeke säilitada,» lausus ta.

Pikhofi sõnul on täna 50-60 sellist apteeki, mis oleksid elujõulised, aga ülejäänud on kas vähe elujõulised või siis peaksid demograafiliste või muude protsesside tulemusel uksed kinni panema.

Pikhof kinnitas, et ta ei ole tundnud apteegikorralduse eelnõu menetlemise ajal huvigruppide survet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles