Samost: Rahvaliidu teemadel võiks Reiljani kommentaare küsida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan.
Villu Reiljan. Foto: Priit Simson

Ajakirjanik Anvar Samost sõnas, et kui Rahvaliidu teemad ajakirjanduses üles kerkivad, võiks sagedamini küsida Villu Reiljani arvamusi erinevate arengute kohta.

«Naljakas, et nüüd seoses Juhan Aare tulekuga ei mainita väga olulise inimese nime, kes on tema tagasitulekus kindlasti oma rolli mänginud - see on Villu Reiljan,» rääkis Samost Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ma küll ei usu, et tema formaalse väljaastumisega parteist Villu Reiljani roll Rahvaliidu juures lõppes, kaugel sellest,» sõnas Samost.

«Usun, et ta on erakonna asjades aktiivselt tegev, sest mis tal muud ikka teha on. Vähemasti nõu ja kindlasti jõuga ta juures on,» avaldas Samost veendumust. «Soovitan küll ajakirjanikel küsida Villu Reiljanilt, mida ta ühest või teisest Rahvaliidu arengust arvab.»

«Eks Juhan Aare omab ülesseatud kandidaatidest selgeid eeliseid. Ta on väga tuntud, vanemad kui 30-aastased peaksid une pealt ta nime teadma,» leidis ta.

«Aga piisab, et Juhan Aare poliitikasse tagasi pöördunult andis oma esimesed intervjuud ja ma arvan, et kõigile on selge, et parem kui ta poliitikast eemale oleks ka jäänud,» nentis Samost.

«On võimalus jääda eesti rahva mällu väärikalt ja hea mainega. Aga jutud, et ta ei välista presidendiks kandideerimist ja koostööd Reformierakonnaga... need on alles õied, viljad on alles tulemas,» leidis ta.

Ka ajakirjanik Kalle Muuli avaldas Juhan Aare poliitikasse naasmise üle kahetsust. «Inimesed, kes kunagi tegid suuri asju ja suuri tegusid, võiksidki meie mällu jääda ainult positiivse kuvandiga, mitte sellistena, kes on end aastaid hiljem n-ö. «täis teinud».»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles