Pihl avas mälestustahvli Teises maailmasõjas langenud Eesti sõjameestele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: Taimi Käos/Valgamaalane

Tallinna abilinnapea Jüri Pihl avas täna mälestustahvli Teises maailmasõjas langenud Eesti sõjameestele.

Täna avati Jaani kirikus mälestustahvel kõigile Eesti sõjameestele, kes langesid Teises maailmasõjas, vahendasid Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindaja ja Raepress.

Abilinnapea Jüri Pihl tunnustas avamiskõnes Eesti Rindemeeste Ühendust, kelle ettepanekul mälestustahvel kirikusse paigutati.

«See organisatsioon ühendab nii Nõukogude Liidu kui ka Saksamaa vägede koosseisus Teises maailmasõjas võidelnud mehi» kõneles Pihl. «Oma tegevusega on ühendus elavaks kinnituseks, et on ühiseid väärtusi ja mälestusi, mida saab austada vaatamata sellele, millise sümboolikaga mundrit keegi lahingus kandis.»

Kõnes märkis abilinnapea, et Teise maailmasõja päevil oli tavaline, et isa ja poeg ning vennad sõdisid erinevatel pooltel, kohtudes lahinguväljal. «See oli tolle aja poliitilisest olukorrast tingitud pealesunnitud valulik valik, mille arme võib tänaseni meie ühiskonnas märgata.»

Mälestustahvel paigutati Jaani kirikusse MTÜ Eesti Rindemeeste Ühenduse ettepanekul, tahvli maksumus on 20 471 krooni, millest linna poolt olev toetus on 15 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles