Savisaar: minust on saanud Reformierakonna ja IRLi müügimees

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ütles Reformierakonna täna alguse saanud reklaamikampaaniat kommenteerides, et temast on saanud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) parim müügimees.

«Olen natuke segaduses Reformierakonna tänastest rünnakutest ajalehtede esikülgedel. Tundub, et liiga palju kopeeritakse IRLi selles valimiskampaanias. Ainult Putini näo asemel on Kremli torn joonistatud. Tahaks Reformierakonnale soovitada – pange IRLiga leivad ühte kappi, tuleb odavam ja võib-olla isegi originaalsem,» ütles Savisaar.

Savisaare sõnul mõistavad Reformierakond ja IRL mõlemad, et ainult tema abil ja tema näoga pääsevad nad pildile. «Keskerakonnast on saanud Eesti poliitika tõmbekeskus ja minust selle reklaaminägu. Isegi Eesti Ekspress on hakanud ilmuma kesknädalal, mis on omaette sümbol,» lausus Savisaar.

Ta märkis, et Eestisse oleks nagu Rahvarinde aeg on tagasi tulnud, kuna sotsidel on pildil Lauristin ja kõigil teistel Savisaar.

«Ainult üks erinevus on Reformierakonna ja IRLi kampaania vahel. See, mida IRLile tehakse meedias tasuta, selle eest peab Reformierakond maksma. Keskerakond ei kavatse üldjuhul ajalehtede esikülgi üles osta, nii et meile sobib kui seda teevad meie konkurendid. Praegusel viisil jätkates madaldavad nad nii debatti kui ka dialoogi ja inimesed saavad sellest aru. Nende kampaania väited on üha enam ütlejate väärilised, mis lõpuks muutub juba naeruväärseks, kahandades ka parempoolsete üldist usaldatavust,» sõnas Savisaar.

Täna ilmus suuremate päevalehtede esiküljel Reformierakonna valimisreklaam, mis kujutab mossis näoga Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart Kremli taustal. Reklaami teisel pildil on Reformierakonna esinumber Andrus Ansip naeratava näoga sinimustvalge lipu taustal.

Reklaamis on suurte tähtedega kiri «Vali!» ja väiksemas kirjas: «Peame tegema valiku, kes kaitseb meie huve Euroopas. Kas seal esindab meid vaade, mis teenib Putini režiimi eesmärke? Või esindavad meid inimesed, kes on seisnud ja seisavad kindlalt Eesti huvide ja julgeoleku eest. Olukord on muutunud. Maskid on langenud. /.../»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles