Samost: Reformierakonna kampaania põhineb Ansipi ja Savisaare vastandamisel

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna eurovalimiste kampaania
Reformierakonna eurovalimiste kampaania Foto: Kaader videoklipist

Isamaa ja Res Publica Liidu Euroopa Parlamendi valimiste kandidaadi Anvar Samosti sõnul ehitab Reformierakond oma Euroopa Parlamendi valimiskampaania üles puhtalt Andrus Ansipi ja Edgar Savisaare personaalsele vastandamisele.

«Ilmselt sobib see hästi ka Keskerakonnale, kel samuti selget sõnumit neil valimistel ei ole,» ütles Samost.

Tema sõnul ei ole Eesti huvides kahe Euroopa Parlamenti kandideeriva, kuid sinna tööle jääda mitte kavandava isiku võrdlemine. Erinevuste asemel võivad valijad tema sõnul näha hoopis sarnasusi.

«Ansipi käe all on Reformierakond aasta-aastalt kaugenenud väärtuspõhisest poliitikast, muutunud Keskerakonnale järjest sarnasemaks, autoritaarsemaks, suletumaks. Mõlemal erakonnal on suuri probleeme eetika ja rahastamise läbipaistvusega. Mõlemas erakonnas on juhi sõna alati liikmetele täitmiseks. Nii Tallinna linnavalitsusse end sisse kaevanud Savisaarele kui Ansipile sobib mugav seisakumeelsus, stagnatsioon. Mõlemad mehed olid kaks kuud tagasi VIP-külalised Putini olümpiamängudel, kuhu paljud läänemaailma riigijuhid minemata jätsid,» märkis Samost.

Tema sõnul võib paljudel inimestel tänaste lehtede esikülgi vaadates tekkida küsimus, kas Savisaart ja Ansipit kujundavate väärtuste algne allikas ei ole ühine. «Üks astus NLKP-sse 1983. aastal, teine 1978. aastal. Ometi tegeles Savisaar 1988. aastal Rahvarinde loomisega, kuid Ansip pürgis EKP Tartu rajoonikomitee ideoloogiasekretäriks,» ütles Samost.

Samosti sõnul veenab Reformierakonna reklaamikampaania valijaid loodetavasti selles, et Euroopa Parlamenti tuleb valida poliitikud, kes kannavad uusi ideid ja euroopalikke väärtusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles