Riigikogu agaraimad sõnavõtjad on keskerakondlased

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni saadikud, esiplaanil Jüri Ratas ja Kadri Simson
Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni saadikud, esiplaanil Jüri Ratas ja Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Sõnavõttude ja kõnede rohkuse poolest riigikogus on esikohal keskerkondlased eesotsas Kadri Simsoniga, suurimad vaikijad kuuluvad Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse.

Riigikogu kevadistungjärgul 11. jaanuarist tänaseni on keskerakondlane Kadri Simson sõna võtnud või kõnet pidanud kokku 235 korral. Talle järgneb erakonnakaaslane Marika Tuus 121 esinemisega. Palju ei jää maha ka rahvaliitlane Mai Treial.

Teised enim sõna võtnud keskerakondlased on Ain Seppik, Arvo Sarapuu, Evelyn Sepp ja mitmed teised.

Kõige rohkem kõnesid, 114, on parlamendi ees pidanud sotsiaaldemokraat Heljo Pikhof. Tihedalt tema kannul on reformierakondlane Väino Linde. Roheliste poolelt on kõige rohkem häält teinud Marek Strandberg.

Seevastu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni kuuluv Sven Sester on lõppenud istungjärgul sõna võtnud vaid ühe korra. 22. märtsil küsis ta istungi rakendamisel esimees Ene Ergmalt järgmist: «Küsin teilt kui juhatajalt ja ka kui teadlaselt: kui teilt küsitakse viis korda järjest üht ja sama küsimust, et kas maakera on ümmargune, ja te olete viis korda sellele vastanud, siis kui palju te peate kodukorraseaduse järgi andma inimestele võimalust uuesti sama küsimust küsida? On see sätestatud?» Ergma sellele küsimusele ei vastanud.

Peamiselt on riigikogus vait eelistanud olla ka Sesteri erakonnakaaslased Elle Kull ja Peeter Tulviste, kes on sõna võtnud kaks korda.

Statistiliselt kõige rohekm on sõnavõtte kogunenud mõistagi riigikogu esimehel Ene Ergmal ning aseesimeestel Keit Pentusel ja Jüri Ratasel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles