Europarlamendi üksikkandidaat tahab maksud kaotada ja sada korda suuremat EL-i eelarvet

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks neist, kes püüab taas kord üksikandidaadina parlamenti pääseda, on Svetlana Ivnitskaja.
Üks neist, kes püüab taas kord üksikandidaadina parlamenti pääseda, on Svetlana Ivnitskaja. Foto: Ekraanitõmmis ERR-i videost

Euroopa Parlamenti kandideeriv üksikkandidaat Svetlana Ivnitskaja ütles, et tahab kasvatada Euroopa Liidu eelarve kümne triljoni euroni, kaotada ära maksud ning kehtestada igale elanikule sünnist toimetulekutoetuse.

«Kui mind lastakse europarlamenti, siis ma hakkan esiteks seisma selle eest, et Euroopa aastane eelarve oleks kümme triljonit eurot. Ma arvan, et 960 miljardit eurot seitsmeks aastaks on niivõrd väike summa võrreldes Ameerikaga, kus elanike arv on umbes 300 miljonit, see on kaks korda vähem kui euroliidus,» rääkis Ivnitskaja ERR-ile antud videointervjuus.

Eurotsoonis on ringluses umbes 910 miljardi väärtuses euro kupüüre. Euroopa Parlament kiitis möödunud aastal heaks 960 miljardi euro suuruse Euroopa Liidu eelarve aastateks 2014-2020. 2014. aasta eelarve näeb ette 135,5 miljardit eurot väljamakseid ja 142,6 miljardit eurot kohustusi. USA käesoleva aasta eelarve on 1,1 triljonit dollarit (790 miljardit eurot). EL-is elab umbes 506 miljonit elanikku, USAs 318 miljonit.

«Teiseks seisan selle eest, et igale Euroopa elanikule makstakse 500 eurot sünnist surmani. Kolmandaks seisan selle eest, et kõik maksud annulleerida. Esiteks on see majandusele pidur ning teiseks on see sundimine, mida ei pea olema vabas ühiskonnas.»

500-eurone ühekordne väljamakse igale EL-i elanikule läheks maksma umbes 253 miljardit eurot. Igakuise väljamakse puhul tähendaks see 3,04 triljoni suurust kulu aastas.

«Õigus elule on inimeste põhiõigus ja inimene peab saama toimetulekutoetust, et oleks valik kas töötada või mitte. See, kes tahab hästi elada, töötagu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles