Juku-Kalle Raid: ravikanepi kättesaamist tuleks lihtsustada

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravikanep USAs Los Angeleses.
Ravikanep USAs Los Angeleses. Foto: SCANPIX

Eesti Iseseisvuspartei sõltumatu kandidaadina europarlamenti kandideeriv Juku-Kalle Raid on südameasjaks võtnud levitada teadmist ravikanepist, sest kuigi arstid võivad Eestis kanepit juba üheksa aastat välja kirjutada, ei ole ükski arst seda teha soostunud.

Raid ütles Postimehele, et ravikanepit võiks arsti kaudu kätte saada palju kiiremini. Praegu võtaks see parimal juhul aega umbes neli kuud.

«Seda seadust tuleks lihtsustada,» ütles Raid. «See võtaks maha asjatud hirmud nii arstidelt kui patsientidelt.»

Tema sõnul ei tea inimesed lihtsalt raviotsetarbelisest kanepist piisavalt.

«Ilma ühiskondliku dialoogita inimesed sellest aru saama ei hakka,» ütles Raid ja lisab, et ta ise kanepit ei tõmba.

«Normaalne ühiskond ei koosne ainult käskudest ja keeldudest, vaid ka ühiskonna usaldamisest. Karmid seadused on ju mõeldud selleks, et mingi osa inimesi ei hakkaks segama teisi, aga paraku jäävad neile seadustele tihtipeale ette ka täiesti normaalsed inimesed, nagu juhtus pikki aastaid enne kooselu seadust. See oli ajale jalgu jäänud nii nagu ka ravikanepi seadus.»

Nii Raidil kui ka Mart Kalvetil, kes on MTÜ Ravikanep juhatuse liige, puudub statistika, kui paljudel eestlastel ravikanepit tegelikult tarvis oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles