Europarlamendi kandidaatidelt kogutakse seksuaalvähemuste kaitseks allkirju

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksuaalvähemuste kaitsmiseks kogutakse Euroopas allkirju.
Seksuaalvähemuste kaitsmiseks kogutakse Euroopas allkirju. Foto: SCANPIX

Euroopa seksuaalvähemuste katuseorganisatsioon ILGA-Europe kogub europarlamendi kandidaatidelt allkirju inim- ja seksuaalvähemuste õiguste kaitsmiseks. Eestlastest on alla kirjutanud neli kandidaati.

«Euroopa Parlamendi liikmena tõotan ma seista inimõiguste ja võrdse kohtlemise eest Euroopas. Kaasa arvatud lesbide, geide, biseksuaalsete, transs- ja intersooliste inimeste õiguste eest,» on kirjas tõotuses, millele on alla kirjutanud europarlamendi kandidaadid pea kõikidest Euroopa Liidu riikidest.

Kõige rohkem on alla kirjutanuid sakslaste seas – 47 kandidaati. Seejärel on nimekirjas 42 kandidaadiga Hispaania ja 38 kandidaadiga Suurbritannia. Rumeeniast ja Portugalist ei ole veel ükski kandidaat alla kirjutanud.

«Leian, et Euroopa Liidu tasandil tuleb tegeleda sellega, et põhilised kodanikuõigused oleks tagatud kõigile, sealhulgas ei tohi siin teha erisusi lähtuvalt inimeste soost või seksuaalusest,» ütles üks allakirjutanutest, üksikkandidaat Silver Meikar.

«Kui kaks inimest tahavad koos elada ja on otsustanud oma kooselu registreerida, peaks riik neile tagama sotsiaalsed garantiid hoolimata sellest, mis soost nad on.»

Peale Meikari kirjutasid tõotusele alla ka sotsiaaldemokraadid Randel Länts ja Eiki Nestor ning üksikkandidaat Olga Sõtnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles