Politoloog: suured erakonnad ei julge eurovalimistel riskida

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Solvak
Mihkel Solvak Foto: Erakogu

Politoloog Mihkel Solvak leiab, et kuigi tänavu europarlamenti kandideerivate inimeste nimekiri on kirju, siis suurte erakondade nimekirjades suurt üllatust ei ole ja pigem minnakse kindla peale välja.

«On selge, et ei julgeta riskida uute nimede väljatoomisega, vaid soovitakse kindel tulemus ära teha,» ütles Solvak ERRi uudisteportaalile.

«Kuna Euroopa Parlamendi valimistel on vaid üks ringkond siis hakkavad taolised obskuursemad kandidaadid ka rohkem silma, valimisedu neid aga kindlasti ei saada,» selgitas Solvak, miks tema arvates on eurovalimistel kandideerivate inimeste nimekiri kirju.

Ta tõi välja, et tema jaoks on üllatav Iseseisvuspartei nimekirja koosseis, sest Hardo Aasmäe ja Juku-Kalle Raidi nime poleks seal oodanud.

«Üldiselt on Euroopa Parlamendi valimistel üle Euroopa reeglina valitsuserakondi karistatud ja opositsiooni premeeritud,» ütles Solvak, kuid märkis, et valimistulemusi ei saa prognoosida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles