Tegusad noored tahavad luua uue erakonna

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JCI
JCI Foto: Internet

Alla 40-aastaseid juhte ja muidu ettevõtlikke inimesi ühendava rahvusvahelise noortekoja liige, ärimees Mati Väärtnõu saatis kaasvõitlejatele läinud nädalal kirja: «Mul on tekkinud «hullumeelne» idee uus erakond asutada.»



Tema peas ja paberil on idee, kuidas keerata praegune arusaam erakondadest ja nende toimimisest pea peale. Grupi inimeste peades on küpsemas mõte luua uus rahvaliikumine, mille eesmärgiks on Eesti riigi ja rahva säilimine.

«Ehk siis kõik, kes on tänasest poliitikast väsinud, tüdinenud nägemast küünilist vastutustundetust ja kuulamast tühje lubadusi, kellel on juba allergia Reformierakonna ja Keskerakonna omavahelisest kemplemisest – kõik need on oodatud mõtteid vahetama uue erakonna loomise teemadel ja kaasa lööma selle idee elluviimisel,» kutsus Väärtnõu noortekoja liikmeid kaasa mõtlema.

Ta on teemat arendanud 30–40 inimesega ja järgmiseks sammuks on toimkonna loomine. «Olen selle mõttega mänginud ja seda selgitanud väga paljudele inimestele ning tagasiside on olnud üllatavalt positiivne,» tõdes Väärtnõu.

Üks sõdur lahinguväljal sõda ei võida, ütleb ta, ning ootab aktiivseid inimesi kaasa mõtlema ja tegutsema.

«Ühiskonnas on suur hulk inimesi, kes saavad aru, et ootus ja vajadus muutuste järele on väga terav,» nentis Väärtnõu, kes on ettevõtjana kokku puutunud riigiga asjaajamise tõelise palgega. «Ja kui pusle on lõpuks koos ning näed tervikpilti, siis Eesti tulevik on tegelikult õudne küll! Midagi väga positiivset öelda ei saa.»

Ta pidas üldise küünilise ja hoolimatu poliitilise suhtumise kõnekaks näiteks seda, et peaminister kasutab vabadussambast rääkides väljendit «ma loodan, et see saab kunagi korda».

«Kodutu võib öelda, et ta loodab, et leiab prügikastist süüa! Peaminister peab pakkuma põhjalikke seletusi ja lahendusi,» imestas uue partei loomise mõttele ergutaja.

Samuti peab Väärtnõu vajalikuks suhtlemist inimestega ning mitte peitumist vabanduse taha «inimesed ei saa ju asjadest aru, mida nendega ikka arutada».

Koondab aktiivseid
•    JCI ehk Junior Chamber International (rahvusvaheline noortekoda) on mittetulunduslik organisatsioon, kuhu kuuluvad kuni 40-aastased aktiivsed inimesed.
•    Tegutsedes rohkem kui sajas maailma riigis, on koja eesmärkideks noorte inimeste juhioskuste ning sotsiaalse vastutustunde arendamine, vabale ettevõtlusele kaasaaitamine, ühiskonnas toimuvate positiivsete protsesside toetamine ja algatamine.
Allikas: JCI

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles