VIDEO: Putini sõimuvideo loonud Krištafovitš kandideerib europarlamenti

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kristafovitš Ukraina toetuskontserdil.
Jevgeni Kristafovitš Ukraina toetuskontserdil. Foto: Martin Ilustrumm

Noorteühingu Avatud Vabariik eestvedaja Jevgeni Krištafovitš, kes kogus hiljuti kuulsust videoga, kus ta Venemaa president Vladimir Putinit pimedasse kohta saadab, teatas täna, et kandideerib Euroopa Parlamenti.

«Praegu, kui meie kontinent pärast Balkani sõda seisab taas uue relvastatud konflikti lävel, kui Nõukogude impeeriumi taasehitada püüdev diktaator ähvardab meie liitlasi ja kommunistlikust pärandist kõigest väest vabaneda soovivaid endisi ikestatuid rahvaid, on ülioluline Euroopas rääkida tõtt,» põhjendas Tallinnas vene perekonda sündinud Krištafovitš avalikus pöördumises, miks ta kandideerida otsustas.

«Ma ei taha, et Euroopa tuleviku üle otsustaksid poliitikud, kes brežnevlikult soojalt diktaator Janukovõtšit suudeldes ütlevad, et tema režiimi ja Euroopa Liidu suhteid ei tohi mõjutada «ühe daami küsimus».»

«Aitab nendest kommunistidest juba küll. Saatkem nad ükskord ometi pensionile!»

Krištafovitš, kes on lõpetanud Tartu Ülikooli õigusteaduskonna, ütles, et soovib europarlamenti minna selleks, et seista Eesti ja kogu Euroopa väärtuste eest.

«Et meie elud oleks ikka rohkem väärt, kui üks kuupmeeter vene maagaasi. Et 21. sajandil Euroopa ei kordaks enam neid traagilisi vigu, mida tehti Hitleri ja Staliniga. Et Lääne-Euroopa kolleegid mõistaksid paremini pool sajandit raudse eesriie taga elanud rahvaste saatust ja neil oleks vähem illusioone Putini-suguste diktaatorite suhtes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles