Kuriteosüüdistus ei takista Toobalit europarlamenti kandideerimast

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal.
Priit Toobal. Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokuratuur esitas Euroopa Parlamenti pürgivale Priit Toobalile kuriteosüüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ning dokumendi võltsimises. Toobal kinnitas, et ei loobu süüdistuse tõttu parlamenti kandideerimast.

«Teatavasti õigusakt tuli reedel ja erakond kinnitas oma valimisnimekirja laupäeval, et mul oli see teada,» rääkis Priit Toobal, et süüdistuse sai ta enne, kui erakond Euroopa Parlamendi kandidaadid kinnitas.

«Tuletan meelde, et põhiseadus on kehtiv ja keegi pole enne süüdi mõistetud, kui on süüdimõistev kohtuotsus,» lisas Toobal, kes toonitas, et tegemist on poliitilise rünnakuga.

«Nüüd on asi jõudnud siiamaani, et me saame kohtus ennast kaitsta.»  

Riigiprokuratuur esitas keskerakondlasest riigikogu liikmetele Priit Toobalile ja Lauri Laasile kuriteosüüdistuse selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummu meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu on samas kriminaalasjas süüdistatav ka Onksion.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises, sest kahtlustuse kohaselt võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud. Lisaks on Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistatav juriidilise isikuna Keskerakond.

Riigikogu võttis märtsi lõpus õiguskantsler Indrek Tederi ettepanekul Keskerakonda kuuluvatelt riigikogu liikmetelt Lauri Laasilt ja Priit Toobalilt süüdistuse esitamiseks ning Urbo Vaarmannilt kohtumenetluse jätkamiseks saadikupuutumatuse.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles