Astok: riik müügu Estonian Air uuesti maha

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estonian Airi lennuk.
Estonian Airi lennuk. Foto: Raigo Pajula

Riik ei peaks jätma natsionaliseeritud Estonian Airi endale, vaid selle taas maha müüma, ütles reformierakondlasest riigikogu liige Hannes Astok Kuku raadio «Keskpäevatunni» saates.

«Vähemalt minu lendava talupoja loogika ütleb seda, et tark oli ta SASi käest välja osta, sest
SASi käes oleks ta samamoodi ei idanenud ega mädanenud,» kõneles Astok.

«Aga ilmeselt ei ole tark riigil olla edaspidi selle ettevõte 90-100-protsendine omanik, vaid üritada panna Estonian Air mõistlikel tingimustel mehele mõnele korralikumale lennufirmade konsortsiumile.»

Astok pakkus võimalike kosilastena näiteks One Worldi, Lufthansat, KLMi ja Air France'i. «Tuleks otsida ikka keegi, kellega koos tahetakse lennata.»

Saatekaaslased viitasid, et kõige tõenäolisem kosilane on Air Baltic, mis aga võib tahta Estonian Airi lihtsalt turult välja süüa.

Astoki sõnul aitabki taolise ohu vastu kõige paremini see, kui on mitu ostuhuvilist – sel juhul saab riik hakata paremini tingimusi seadma.

Majandusministeerium teatas eile, et riik saab endale 90 protsenti Estonian Airist, suurendades lennufirma aktsiakapitali 280 miljoni krooni võrra. Ülejäänud kümme protsenti jääb ajutiselt SASile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles