Uuring: Rahvaliit ületas meediakajastuselt teised erakonnad

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: : kollaaž Katri Karing

Sisetülid, läbikukkunud ühinemine ning Villu Reiljani süüdimõistev kohtuotsus tõstsid reeglina suurparteide varju jääva Rahvaliidu maikuus enim meedias kajastatud erakonnaks.

Kõige enam ehk 673 korral kirjutasid suuremad trükiväljaanded ja netiportaalid Rahvaliidust, mis tähendab partei kajastuse osakaalu kasvu 16 protsendilt 23-le, vahendas ERRi uudisteportaal enda tellitud ja monitooringufirma Meedius tehtud uuringut.

Teisel kohal oli tavapärane esinumber Keskerakond 603 artikliga Keskerakond, kelle kajastuste osakaal langes kuuga nelja protsendipunkti võrra 20 protsendini.

Kolmas oli Rahvaliiduga ühinemisplaani pidanud Sotsiaaldemokraatlik Erakond 20, neljas Reformierakond 17, viies Isamaa ja Res Publica Liit 13 protsendiga.

Sarnaselt Rahvaliidule sisetülidega hädas olnud roheliste mainimiste arv aga hoopis langes veidi – 224 mainimist moodustas kõigist kajastustest 7,5 protsenti ja tähendas maiga võrreldes näitajate langust 1,8 protsendipunkti võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles