Treial: Reiljani otsus on ootamatu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Andres Teiss/Postimees.

Rahvaliidu esimehe kohusetäitja Mai Treiali sõnul tuli riigikohtu otsus Villu Reiljan Rävala puiestee hoone pistiseafääris süüdi jätta talle ootamatult.

Villu Reiljan jäi kohtus lõplikult Rävala pst hoone pistiseasjas süüdi. Kuidas te seda otsust Reiljani kauaaegse kaasvõitlejana ja praeguse erakonna juhina kommenteerite?

See otsus on ootamatu. Tuleb tunnistada, et kurb. Villu Reiljan kaebab kindlasti otsuse edasi Euroopa inimõiguste kohtusse. Villu Reiljani puhul on tegemist tugeva erakonna liidriga, kes on viinud Rahvaliidu valitsusse. Tema erakonnast valiti vabariigi president.

Ma austan Eesti vabariigi kohtu otsust. Aga minu isiklik veendumus on, et Villu Reiljan ei ole midagi sellist toime pannud, milles teda süüdistatakse. See otsus loob pretsedendi, kus inimest võib süüdi mõista otseste tõenditeta.

Rahvaliidu põhikirja kohaselt ei tohi kriminaalkorras süüdi mõistetu erakonda kuuluda. Kuidas kavatsete te selle probleemi lahendada?

Villu Reiljan tõi avalduse oma enda erakonnast lahkumiseks täna.

Kuidas mõjub Reiljani kohtuotsus Rahvaliidu mainele?

Ma eksin, kui ütlen, et ei mõjuta. Me läheme erakonnaga edasi. Rahvaliit jätkab.

Kuidas te kommenteerite väidet, et see kohtuotsus muutis vähem tõsiseks Villu Reiljani äsjased Rahvaliidu ja sotside ühinemise vastased võitlused ehk kompromiteeris erakonna üksi jätkamist toetanud tiiba?

Ma ei nõustu selle väitega, erakond on suur.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles