Reiljani lahkumine lööb Rahvaliidu fraktsiooni jõuvahekorrad uppi

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Kui poole kuu eest kukutas n-ö Reiljani tiib Rahvaliidu riigikogu fraktsiooni esimehe kohalt Karel Rüütli ning valis etteotsa Mai Treiali, siis Reiljani riigikogust lahkumisega muutuvad fraktsiooni jõujooned taas vastupidiseks.

Reiljani asendusliige on nimelt endine regionaalminister Jaan Õunapuu, kes on avaldanud toetust erakonna ühinemisele sotsidega.

Seega oleks fraktsioonis kolm nn Rüütli-meest – lisaks eile tagasi astunud esimehele ja Õunapuule veel Jaanus Marrandi. Kaks alles jäävat Reiljani-meelset oleks fraktsioonis Mai Treial ja Ester Tuiksoo.

Algselt oli Rahvaliidu fraktsioon kuueliikmeline, kuid pärast Tarmo Männi liitumist Reformierakonnaga, kahanes see viieliikmeliseks.

Kui kas või üks fraktsiooni liige otsustab sellest lahkuda, lakkab see aga vastavalt seadustele olemast.

Riigikogu juhatus tegi täna otsuse Reiljanilt riigikogu liikme staatus ära võtta ning tema volitused lõpevad täna südaööl.

Karel Rüütli teatas eile küll erakonna esimehe kohalt tagasi astumisest, kuid ei öelnud, kas ja millal ta erakonnast välja astub. Samas on Rüütli varem öelnud, et kaalub tõsiselt Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ühinemist.

Eilsel erakonna juhatuse koosolekul kutsus Rüütli ka erakonnakaaslasi oma eeskuju järgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles