Otepääl võib täna vahetuda võim

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää raekoda
Otepää raekoda Foto: arhiiv

Täna kell neli koguneb Otepääl erakorralisele istungile vallavolikogu. Istungi päevakorras on umbusaldushääletus vallavanem Aivar Pärlile ning volikogu esimehele Jaanus Raidalile.


Viimasel volikogu istungil esitasid kümme vallavolikogu liiget umbusaldusavaldused volikogu esimehele, aseesimehele, vallavanemale, kolmele volikogu alalise komisjoni liikmele, ühele komisjoni aseesimehele ja kahele vallavalitsuse liikmele. Välistatud pole, et Otepääl on moodustumas uus koalitsioon.

Üheks umbusaldusavalduste põhjuseks võib olla ka politseiametnike kahtlus, et volikogu esimees Jaanus Raidal osales iseendale hüvitise maksmise hääletusel.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm kinnitas, et Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo korruptsioonikuritegude teenistus on alustanud Raidali suhtes menetlust seoses korruptsioonivastase seaduse paragrahviga 26-3, mis käsitleb seadusega kehtestatud töökoha-, tegevus- või toimingupiirangute rikkumist.

Esialgselt oli väärteomenetlus algatatud korruptsioonivastase seaduse § 26-5 lg 1 (korruptiivne tegu, millega kaasnes korruptiivse või muu ebaseadusliku tulu või kasu saamine) alusel.

Jaanus Raidali esindaja, vandeadvokaadi vanemabi Katrin Prükk palus lõpetada Raidali suhtes algatatud väärteomenetluse, kuna teos puuduvad väärteo tunnused. Kohus teeb lahendi teatavaks 22. juunil.

Lõuna prefektuuri kohtualluvusse saatmise määruse järgi seisneb menetletav väärtegu selles, et Jaanus Raidal osales Otepää vallakogu esimehena ja hääletas 9. novembril 2009 Otepää vallavolikogu istungil, kus otsustati vallavolikogu esimehele, st iseendale hüvitise määramine.

Istungil tehtud otsuse alusel maksti talle 7619 krooni. Samas kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt ei tohi volikogu liige osa võtta volikogu sellise üksikakti arutamisest ja otsustamisest, mille suhtes on tal huvide konflikt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles