Padar: ühinemispüüdlusi ajendab mure Rahvaliidu kadumise pärast

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegune europarlamendi saadik Ivari Padar.
Praegune europarlamendi saadik Ivari Padar. Foto: Priit Simson.

Jõhvis täna Rahvaliidu kongressi tervitanud sotsiaaldemokraat Ivari Padar ütles, et just mure Rahvaliidu kui maarahva huvide eest seisja kadumise pärast ajendab sotse ühinemispüüdlustele.

Padar kutsus rahvaliitlasi langetama arukaid, maarahvale kasu toovaid otsuseid.

«Meie ühinemispüüdlusi ei ajenda mitte soov, et Rahvaliit Eesti poliitiliselt kaardilt kaoks, vaid mure, et see võib juhtuda, kui sotsiaalselt ja regionaalselt vastutustundlikud jõud ei koondu,» osutas Padar vajadusele säilitada rahvaliitlaste ideed ja visioon ning anda neile senisest tugevam kõla.

«Tänane peaküsimus ei ole mitte see, kes ühineb kellega ja kes jätkab iseseisvalt. Põhiküsimus on, kas neil jõududel, kes võiksid maainimeste eest seista, on järgmises riigkogus piisavalt jõudu. Kui mõtleme suurelt ja julgeme teha suuri asju, siis ei pea pärast järgmisi valimisi kurtma ja kiruma, et miks keegi lihtsa inimese ja maamehe asja ei aja,» lausus Padar.

Europarlamendi saadiku sõnul on oluline keskenduda sellele, mis mõlemat erakonda seob ja mida on võimalik oma jõude ühendades ära teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles