IRLi noored: Eesti riigijuhid ei peaks Sotši olümpia avamisele sõitma

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiamängudele pühendatud postmark.
Sotši olümpiamängudele pühendatud postmark. Foto: Peeter Langovits

Erakonna Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) noorteorganisatsioon leiab, et Eesti riigijuhid peaksid olema solidaarsed Euroopa kolleegidega ning Sotši olümpiamängude avamisele mitte sõitma.

IRLi noored on seisukohal, et Eesti valitavatel ametikohtadel olevad poliitikud ja kõrgemad riigiametnikud ei peaks Sotši olümpiamängude avamisele sõitma, teatas ühenduse pressiesindaja.

«Inimõiguste nigel olukord Venemaal ei ole kellelegi uudis,» ütles IRLi noorte aseesimees Linda Eichler. «Mitmete Euroopa liidrite, sealhugas Saksamaa ja Prantsusmaa presidentide, teatamine Sotši mittesõitmisest, on tänane poliitiline reaalsus ja paradoks, millega peame arvestama.»

«Samal ajal on täiesti selge, et mängudel osalevaid Eesti sportlasi tuleb toetada. Inimõigused Venemaal, solidaarsus Euroopa partneritega ja sportlaste toetamine on kolm tegurit, mida tuleb Sotši sõitmisel või mittesõitmisel arvesse võtta. Selles olukorras oleme seisukohal, et riigijuhtidel ja kõrgematel ametnikel on targem Venemaale mitte sõita ning toetada sportlasi kodust või siis mitte mingil juhul osaleda mängude avamisel vaid ainult võistlustel,» ütles Eichler.

„Iseäranis oluliseks pean välja tuua solidaarsust Euroopa partneritega, sest just ühtsus on Euroopa Liidu idasuunalise poliitika kriitiline edutegur ja on igati Eesti huvides, et ühtsust oleks rohkem,“ lisas Eichler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles